Jakab Péter kilépése után is folytatja a megkezdett munkát a Jobbik miskolci szervezete

Megosztás

Azt még nem tudja a helyi elnök, hogy lesznek-e, akik követik az egykori pártvezetőt.

Jakab Péter néhány napja jelentette be, hogy kilép a Jobbikból. Szarka Dénes, a Miskolci Alapszervezet elnöke úgy kommentálta a történéseket a Minap.hu megkeresésére, hogy, „meglepődve és szomorúan láttuk a közösségi médiában, hogy ő így döntött”.

A helyi szerveződésre utalva hozzátette: „számunkra a választókkal való kapcsolattartás, az emberek érdemi képviselete az alapérték, e szerint folytatjuk a Jobbikban a munkát”. Azt még nem tudta megmondani, hogy helyi szinten lesznek-e, akik követik Jakab Péter példáját.

Ugyanakkor arra is kitért, hogy a korábbi pártelnök a Parlamentbe országos listáról bejutva esküt tett a Szent Korona előtt: ha a Jobbik elnöksége felszólítja rá, visszaadja mandátumát. „Aki ezt megszegi, annak nem velem kell elszámolnia” – fűzte hozzá.

„Mi ezzel lezártnak tekintjük az ügyet és nem szeretnénk további mocskolódásokba belemenni. Dolgozunk tovább, Jakab Péternek pedig sok szerencsét kívánunk!” – zárta a beszélgetést a Jobbik Magyarországért Mozgalom Miskolci Alapszervezetének elnöke.

Forrás és további részletek: Minap.hu; Fotó: Horváth Csongor/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek